Jaunais LS 500h ‒ prestižs sabiedrotais

Publicēts: 29.05.2017.

  • Jaunais Lexus LS 500h luksusa sedans  – vēl drosmīgāks, pievilcīgāks un spēcīgāks.
  • Interjera iekārtojums pēc japāņu viesmīlības koncepta, salonā – takumi meistaru pieskāriens.
  • Pilnveidota daudzpakāpju hibrīda sistēma ļauj pilnībā izbaudīt hibrīda priekšrocības.

Šajā pavasarī starptautiskajā auto izstādē Ženēvā, kas norisinājās no 9. līdz 19. martam, pasaules pirmizrādi piedzīvoja jaunais Lexus flagmaņa sedans LS 500h. 

Jaunais luksusa klases auto LS 500h tika atklāts drīz pēc tam, kad 2017. gada sākumā Ziemeļamerikas Starptautiskajā automobiļu izstādē (NAIAS) Detroitā tika atklāts LS 500 ar V6 benzīna dzinēju. Tādējādi tas ir apliecinājums Lexus tālākajai vīzijai par luksusa sedanu, ko raksturo drosmīgs dizains, izcila veiktspēja un izsmalcināta pievilcība, kas aizrauj ikvienu progresīvi domājošu klientu.

LS 500h ir četru durvju sedans ar zemu, kupejai līdzīgu profilu, kas akcentē to, cik lielu uzmanību LS velta gan kupejas, gan sedana tālākai attīstīšanai. Attiecībā uz jaunā modeļa vizuālo koncepciju jāatzīmē, ka tas veidots, pamatojoties uz Lexus Globālās Arhitektūras (Lexus Global Architecture) Luxus platformas, tātad ar zemāku gravitācijas centru un optimālu svara sadalījumu, kas piedāvā vēl labāku stabilitāti, vadāmību un auto piemērošanos atbilstoši vadītāja izvēlētajiem manevriem. 

Ievērību pelna arī fakts, ka LS interjers radīts, iedvesmojoties no Omotenashi jeb japāņu viesmīlības koncepta. Piemēram, priekšējie un aizmugurējie sēdekļi regulējami dažādos veidos, tiem ir apsildes, ventilācijas un masāžas funkcija. Savukārt salona apdares greznās detaļas veidotas ar Lexus takumi meistaru rokām – visaugstākajā kvalitātē, ar precizitāti un lepnumu par paveikto.

Zem jaunā LS 500h motora pārsega slēpjas Lexus jaunākā daudzpakāpju hibrīda sistēma, kas ietver divas secīgas pārnesumu kārbas. Tā nodrošina vēl labāku veiktspēju, dinamiskāku un lineārāku paātrinājumu, īpaši uzsākot braukšanu no vietas. Kopumā sistēma padarīta vēl atsaucīgāka lietotājam, kas ļauj pilnībā izbaudīt hibrīda sniegtās priekšrocības. Pilnveidota Lexus Hybrid Drive darbības efektivitāte, uzlaboti degvielas patēriņa un emisijas rādītāji.

LS 500h tiek piedāvāts ar hibrīdiekārtu, kas ietver 3,5 l V6 Dual VVT-i V6 benzīna dzinēju un divus augstas veiktspējas elektromotorus, kas kopā attīsta jaudu līdz 354 Zs/264 kW.

Foto no Lexus publicitātes materiāliem.