Lexus atklāj pasaulē pirmo tetovēto auto

Publicēts: 27.03.2020.

Lai godinātu un demonstrētu pasaulei Japānas tautas mākslas un amatniecības gadsimtiem senās tradīcijas, Lexus ir pasūtījis pasaulē pirmo tetovēto automašīnu. Šo unikālo mākslas darbu uz Lexus kompaktā pilsētas krosovera UX bāzes ir izstrādājusi un izveidojusi Londonas vadošā tetovējumu māksliniece Klaudija De Sabe (Claudia de Sabe). Māksliniecei darbā palīdzēja viņas Japāņu izcelsmes dzīvesbiedrs Jutaro (Yutaro).

Par mākslas darba pamatu tika ņemta pilnībā balta Lexus automašīna un izmantojot Dremel rokas elektroinstrumentu, kas paredzēts miniatūru darbu veikšanai, māksliniece izveidoja zīmējumu uz automašīnas, noņemot tās lakas un krāsas slāni līdz metāla virsmai un veidojot arī nelielus padziļinājumus tajā. Pēc tam zīmējuma laukumi tika aizpildīti ar augstas kvalitātes autokrāsu piešķirot grafiskajam darbam košumu, kā arī vietām tika izmantota zelta folija īpašu telpisku efektu radīšanai. Procesa beigās automašīna tika pārklāta ar īpašu lakas slāni, lai fiksētu radīto mākslas darbu. Interesants fakts – gleznojuma izveidei tika izlietoti aptuveni 5 litri autokrāsas!

Lexus UX Tattoo by Claudia de Sabe

Dizainā redzama koi karpa visas automašīnas izmērā. Koi ir pasaulē populārs motīvs, kas pazīstams no tradicionālās japāņu mākslas un simbolizē veiksmi un neatlaidību. Mūsdienu Japānā koi karpas ir ļoti populāras, tās tur kā mājdzīvniekus, gluži tāpat kā pie mums suņus vai kaķus. Lexus ir izveidojis īsfilmu “Tetovēts auto - kā tas tika darīts”, kas aizkulisēs atklāj, kā tika izgatavots šis īpašais auto ietērps. To var apskatīt šeit: https://bit.ly/lexustattoo

Sākotnējie zīmējumi tika pabeigti sešu mēnešu laikā, un “tetovēšana” tika veikta piecu astoņu stundu intensīva darba dienu laikā. Projekts ir veltījums Japānas tautas daiļamata meistariem Takumi, kuru prasmes tiek pielietotas, lai veidotu jaunākos Lexus modeļus un to unikālos dizaina elementus. Rezultāts ir redzams Lexus automašīnu salonu izcilajā apdares kvalitātē, kas panākta ar cilvēku prasmēm, kas pilnveidotas gadiem ilgas īpašas apmācības ceļā. Lexus jau ilgāku laiku iekļauj savu automašīnu stilistikā tradicionālo japāņu estētiku un arhitektūras elementu pārnesi uz rūpniecisko dizainu.

Foto no Lexus publicitātes materiāliem.