VALSTS ATBALSTS ELEKTROAUTO UN UZLĀDĒJAMO (Plug-in) HIBRĪDU IEGĀDEI

Publicēts: 11.05.2023.

Tagad elektroauto vai Plug-in hibrīda iegāde ir ne tikai videi draudzīga un pārdomāta izvēle, bet arī īpaši izdevīgs pirkums, jo jums ir iespēja saņemt valsts finansējumu, kā arī izmantot oficiālās pārstāvniecības – SIA “Amserv Motors” piedāvātos papildu ieguvumus, kas kopsummā ar valsts atbalstu klientam var sasniegt līdz pat 5500 EUR vērtību.

Īsumā par atbalsta programmu

Virzoties uz Latvijas klimatneitralitāti 2050. gadā un mērķi līdz 2030. gadam panākt vismaz par 55% mazāk siltumnīcefekta gāzu emisiju salīdzinājumā pret 1990. gadu, Ministru kabinets ir apstiprinājis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atbalsta programmu bezemisiju un mazemisiju transportlīdzekļu iegādei.

Atbalsta gala saņēmēji būs privātpersonas, kuras pie SIA “Amserv Motors” kā projekta īstenotāja varēs iegādāties videi draudzīgu auto par zemāku cenu. Programmas ietvaros jauna elektromobiļa iegādei ir piešķirts 4500 EUR atbalsts, bet lietotiem elektromobiļiem un Plug-in hibrīdiem – 2250 EUR. Papildus, iegādājoties jaunu elektromobili vai jaunu Plug-in hibrīdauto, SIA “Amserv Motors” pircējam piešķirs atlaidi 1000 EUR vērtībā.

Uzzini vairāk oficiālajās vietnēs:

ATBALSTS BEZEMISIJU UN MAZEMISIJU TRANSPORTLĪDZEKĻU IEGĀDEI

TRANSPORTLĪDZEKĻA IEGĀDES NOSACĪJUMI

Galvenie nosacījumi

  1. Valsts atbalsts pieejams tikai privātpersonām;
  2. Viena privātpersona var iegādāties ne vairāk kā vienu automobili mājsaimniecības locekļu mobilitātes nodrošināšanai;
  3. Atbalsts pieejams jauniem automobiļiem ar sākuma cenu zem 60 000 EUR (bez PVN), lietotiem virs 5 500 EUR (bez PVN);
  4. Iespēja iegādāties gan operatīvajā līzingā, gan finanšu līzingā;
  5. Pircējam iegādātais auto jālieto vismaz 5 gadus un jānobrauc vismaz 52 000 km;
  6. Noteikumi paredz papildu atbalstu 1000 EUR (bez PVN) apmērā par atbalsta saņēmēja īpašumā esoša transportlīdzekļa norakstīšanu, to nododot pārstrādes uzņēmumam.

SAZINĀTIES AR PĀRSTĀVNIECĪBU – 67160900

PROJEKTU FINANSIĀLI ATBALSTA EMISIJAS KVOTU IZSOLĪŠANAS INSTRUMENTS.