Lexus iepazīstina ar pilnīgi jauno LM luksusa minivenu

Publicēts: 05.05.2023.

Lexus laiž klajā modeli LM un ieved zīmolu luksusa minivenu segmentā. Tas ir ceturtais pilnībā atjaunotā produktu klāsta modelis pēc jaunajiem NX, RX un pilnībā elektriskā RZ SUV, kas ietver jaunas platformas un spēka pārvadus, kā arī šobrīd modernākās tehnoloģijas.

LM ir Eiropas tirgū nebijis Lexus modelis, kas nodrošina limuzīna cienīgu augstākā līmeņa greznību ietilpīga minivena formātā. Kā norāda tā apzīmējums “L”, LM ir Lexus klāsta flagmanis, līdzīgi kā LS sedans un LC kupeja un kabriolets.

Tāpat kā visu jauno Lexus modeļu, arī LM izstrādē galvenais akcents ir likts uz cilvēku. Proti, galvenā uzmanība pievērsta pasažieru komfortam un labsajūtai salonā, kas atbilst Lexus Omotenashi viesmīlības koncepcijai.

Katra detaļa ir izstrādāta tā, lai pasažieris justos maksimāli aprūpēts: sēdekļu dizains nodrošina ideālu atbalstu un komfortu; salonā tiek smalki kontrolēta temperatūra, gaisa kvalitāte un apgaismojums; ir pieejama ērta, intuitīva piekļuve savienojamības funkcijām un izklaidei, tostarp 48 collu HD platekrāna monitoram un speciāli izstrādātai Mark Levinson 3D Surround Sound audiosistēmai.

Kā viesistaba vai mobilais birojs

Lexus mērķis bija izveidot pirmklasīgu interjeru, kam piemīt viesistabas komforts un mobilā biroja funkcionalitāte – duāla daba, kam nav līdzvērtīgu nevienā citā mūsdienu auto. Lexus LM ir pieejams četru un septiņu sēdvietu versijā. Greznā minivena garenbāze ir 3000 mm, bet kopējais garums – 5130 mm.

Septiņu sēdvietu modelī, ņemot vērā telpu un pieejamās funkcijas, prioritāte ir vidējai VIP sēdekļu rindai, bet papildu trešajā rindā ir trīs paceļami sēdekļi, kurus var salocīt, kad nepieciešama plašāka bagāžas telpa. Četru sēdvietu modelis savukārt sasniedz luksusa augstākās virsotnes. Tam ir tikai divi daudzfunkcionāli aizmugurējie sēdekļi, bet ap tiem izvietotās komforta, izklaides un informācijas funkcijas katru braucienu spēj padarīt neaprakstāmi ērtu un patīkamu.

Atbilstoši Omotenashi principiem, vadītāja zona ir veidota ar tādu pašu vērību pret detaļām kā citos jaunajos Lexus modeļos. Sekojot Tazuna koncepcijai, galveno vadības ierīču, rādītāju un informācijas avotu izvietojums ir draudzīgs vadītājam un ļauj viņam pilnībā koncentrēties uz braukšanu.

Jaunākās paaudzes tehnoloģijas

Jaunajā LM ir redzams Lexus “Nākamās nodaļas” dizains, kas izstrādāts atbilstoši “cēlas elegances” vadlīnijām. Rezultāts ir unikāla un pārliecinoša stāja uz ceļa, un proporcijas, kas nodrošina ērtu lietošanu un izcilu manevrētspēju.

Eiropas tirgū LM tiks piedāvāts LM 350h versijā ar Lexus 2,5 litru 250 ZS pašuzlādes hibrīdelektrisko spēka piedziņu. Sistēma, kas pieejama arī pilnīgi jaunajos NX 350h un RX 350h modeļos, jau ir pierādījusi, ka nodrošina klusu gaitu, izsmalcinātu veiktspēju un augstu efektivitāti.

Jaunā modeļa standarta aprīkojumā ir E-Four elektriskā pilnpiedziņa ar paaugstinātu griezes momenta pievadi aizmugurējai asij, lai nodrošinātu stabilitāti pagriezienos un veicinātu komfortu aizmugurējos sēdekļos. LM ir aprīkots ar jaunākās paaudzes Lexus Safety System+ aktīvās drošības un vadītāja atbalsta sistēmām.

Jaunākajā drošības sistēmu portfelī ietilpst sadursmes novēršanas sistēma ar paplašinātām funkcijām, tai skaitā stūrēšanas palīgsistēmu, kas ieslēdzas ārkārtas situācijās, kā arī adaptīvā kruīza kontrole, proaktīvā braukšanas palīgsistēma un jauna vadītāja uzraudzības palīgsistēma, kas novēro un spēj pamanīt noguruma un uzmanības novēršanas pazīmes.

LM 350h dzinējiekārta atbilst Euro6d standartam un nodrošinās minivenam iespaidīgu maksimālo ātrumu – 190 km/h.

Pilnīgi jaunais Lexus LM Baltijas valstīs būs pieejams 2023. gada rudenī.