Lexus Hybrid Drive

Lexus nākotnes tehnoloģijas jau šodien 

  • Hibrīddzinēji jau visos Lexus jaunajos modeļos.
  • Lexus Hybrid Drive – viena no pasaulē progresīvākajām hibrīddzinēju tehnoloģijām.
  • Priekšrocības – jaudīgs paātrinājums, zems degvielas patēriņš, samazināts izmešu apjoms.

Pēdējos desmit gadus Toyota un tās luksusa zīmols Lexus piedāvā arvien plašāku sērijveida automašīnu klāstu, kur izmantotas hibrīdtehnoloģijas. Šajā ziņā Lexus ievērojami apsteidz citus autoražotājus, jo hibrīddzinēji pieejami visu segmentu jaunajiem modeļiem.

Dzīvē hibrīddzinēju ieviešana nozīmē miljoniem ietaupītus degvielas litrus un samazinātu CO2 emisiju. Pēdējos gados hibrīdtehnoloģiju robežas paplašinātas vēl vairāk nekā jebkad agrāk, un Lexus izstrādātā Lexus Hybrid Drive ir viena no pasaulē progresīvākajām hibrīddzinēju tehnoloģijām, kuras pielietojums tieši luksusa auto segmentā ir pārdomāts un pamatots.

Lexus Hybrid Drive apvieno jaudīgu benzīna dzinēju ar elektromotora ekonomiskumu, brauciena laikā nemanāmi pārslēdzoties starp abiem jaudas avotiem. Tas nozīmē vienmēr spēcīgu, tūlītēju un vienmērīgu paātrinājumu, zemu degvielas patēriņu un ievērojami samazinātas CO2 emisijas. Izmantojot elektromobiļa (EV) režīmu, ikviens Lexus hibrīda modelis spēj braukt tikai ar elektrību, kas nozīmē vēl lielāku ekonomiju un saudzīgu attieksmi pret vidi.

Iedarbinot auto, brauciens sākas EV režīmā – klusi, mierīgi un līgani. Šajā brīdī Lexus neizmanto degvielu un nerada pilnīgi nekādus izmešus. Šis režīms paliek ieslēgts, braucot mērenā ātrumā vai pārvietojoties sastrēgumos. Paātrinot automobili, Lexus Hybrid Drive sistēma vienmērīgi pārslēdzas uz jaudīgo benzīna dzinēju. Palēninot automobili, sistēma izmanto tā dēvēto reģeneratīvo bremzēšanu. Tā uzkrāj bremzēšanas laikā radušos kinētisko enerģiju un izmanto to, lai uzlādētu akumulatoru, un tas nozīmē, ka auto akumulatoram nekad nebūs nepieciešama uzlāde pie elektrības rozetes. Braukšanas laikā akumulators uzlādējas pats. Lexus Hybrid Drive – tā ir cita iespēja izcelties un būt citādam!