Jaunākais koncepts no Lexus – kompaktais pilsētas krosovers UX

Publicēts: 10.12.2016.

  • Lexus prezentē savu vīziju par nākotnes kompakto SUV;
  • Dizains un vēlreiz dizains;
  • Pirmizrāde Lexus revolucionārajiem kinētiskās koncepcijas auto sēdekļiem.

Šoruden Parīzes autoizstādē pirmo publisko debiju piedzīvoja zīmola Lexus jaunākais veikums – kompaktā krosovera Lexus UX konceptmodelis, kas būtībā iezīmē Lexus tālāko vīziju par kompakto SUV attīstību nākotnē. Jaunā UX koncepta potenciālais klients ir gados jauns pilsētnieks, kam svarīga unikalitāte, inovācijas un prestižs.

Izstrādāts Lexus dizaina centrā Diennvidfrancijā, UX koncepts demonstrē jauna posma sākumu šī ekskluzīvā auto zīmola dizaina rokrakstā un jaunu pieeju autovadīšanas piedzīvojumam. Lexus UX spēcīgais vizuālais tēls atspoguļo zīmola pārliecību, ka katrs no Lexus radītajiem modeļiem ir unikāls, ar neatkārtojamu raksturu un stingru konceptuālo mugurkaulu. Elpu aizraujošs dizains, kas paver arvien jaunas iespējas iztēlei, un progresīvas tehnoloģijas, kas sniedz neatkārtojamu braukšanas baudu. Papildu tam ergonomisks salona un vadītāja vietas iekārtojums un inovatīvās trīsdimensiju HMI „cilvēks-automobilis” saskarnes tehnoloģijas. Turklāt UX krosovers lepojas būt pirmais, kas aprīkots ar Lexus revolucionārās kinētiskās koncepcijas auto sēdekļiem, kuru karkass veidots pēc zirnekļa tīkla principa.

Lexus UX koncepts ir jauna versija par četrvietīgu krosoveru, kura āriene pauž bagātīgu emociju gammu. No vienas puses tas ir skarbums, ko rada asās, it kā lauzītās virsbūves līnijas, – no otras puses – te katra detaļa veidota kā unikāls dizainera mākslas darbs. Rezultātā radīts koptēls, kas neatstāj vienaldzīgu nevienu.

Virsbūves konstrukcijas pamatā izmantots futūristiskais “Inside-Out” koncepts, kas rada spēcīgu mijiedarbību starp auto iekšējo un ārējo dizainu. Kā atzīst paši auto dizaineri, šis bija viens no grūtākajiem uzdevumiem – radīt ciešu simbiozi starp ārpusi un iekšpusi, saglabājot vienotu auto koptēlu. Vizuālo efektu pastiprina virsbūves krāsojums, kas izceļ auto formas un kam izmantota inovatīvā Immersive Amethyst krāsošanas tehnoloģija.

Inovatīvā dizaina pieskāriens jūtams daudzās detaļās. Piemēram, L formas dienasgaismas spuldzes, kas tradicionāli novietotas zem priekšējiem lukturiem, bet tagad integrētas priekšējo lukturu konstrukcijā. Savukārt aizmugures lukturiem ir trīsdimensiju forma un tie izkārtoti aizmugures spoilerī. Runājot par citām inovācijām, jāpiemin elektrohromatiski logu stikli, kas aptumšojami pēc vajadzības, pretējā virzienā veramas aizmugurējās durvis un salonā esošie ekrāni, kas aizstāj atpakaļskata spoguļus.

Lexus UX salona interjers ir sadalīts divās zonās – priekšējā daļā valda sportiska atmosfēra ar azartisku brauktprieku, bet salona aizmugurē sēdekļu vietā ir balts dīvāns, kas ļauj baudīt komfortu un atpūtu. Šis auto pārsteidz vārda vistiešākajā nozīmē un atliek vien gaidīt tālāku informāciju par Lexus UX tehniskajiem datiem, kas ļaus uzzināt to, ka slēpjas zem spožā, plūdlīniju formā veidotā motora pārsega.