Kinētiskais auto sēdeklis

Publicēts: 10.12.2016.

Lexus ir radījis pilnīgi jauna veida “zirnekļsēdekli” – Kinetic Seat Concept. Luksusa zīmols Lexus allaž pratis pārsteigt pat visrūdītākos auto „specus”, un šogad viena no šādām lietām viennozīmīgi ir revolucionārais kinētiskās koncepcijas auto sēdeklis, kura karkass veidots pēc zirnekļa tīkla principa.

Lexus Kinetic Seat Concept

Sēdekļa izstrāde balstīta uz cilvēka anatomiju, ievērojot, ka iegurnis un krūšukurvis var kustēties pretējos virzienos, bet galva pie jebkurām kustībām noturas stabili. Šajā gadījumā pati sēdvietas daļa un muguras atzveltne veidotas tā, lai nodrošinātu iespējami labāku atbalstu, neradot papildu slodzi mugurkaulam braukšanas laikā. Tādējādi tiks nodrošināta galvas kustību stabilizācija, saglabāta laba pārredzamība un uzlabots braukšanas komforts, ko īpaši varēs novērtēt, veicot tālus pārbraucienus. Sēdekļa karkass veidots no videi draudzīga materiāla, izmantojot šķiedras, kas iegūtas no tā dēvētā mākslīgā zirnekļu zīda (QMONOSTM ), kura pamatā ir īpašs proteīns, ko sarežģīta tehnoloģiskā procesa rezultātā iespējams pārvērst unikālā materiālā ar augstu triecienu amortizāciju. Arī pats Lexus sēdekļa karkass atgādina zirnekļa tīklu.

Starp citu, šis inovatīvais materiāls tika atklāts 2013. gadā Japānā, uzņēmumā Spiber, un tieši šis uzņēmums ir pirmais, kas uzsāka mākslīgā zirnekļu zīda ražošanu.